WERKGROEP DIACONIE

 

wg diaconie

Begin september was het terug verzamelen geblazen voor de werkgroep diaconie.

Diaconie is één van de vijf werkgroepen binnen de pastorale eenheid Sint -Fransiscus. Deze werkgroep zal zich bezighouden dit jaar met de organisatie van bv: Broederlijk delen, Welzijnszorg, voedselpakketten, minderbedeelden, soep-koffiestop, nieuwjaarsrecepties, aanstellingsvieringen… Wij kwamen samen om dit alles te bespreken. Op de agenda deze vergadering: evaluatie vrijwilligers feest, dit werd zeer goed bevonden. Deze formule houden wij vast voor komend jaar. Verder de organisatie van de muurkranten wenskaarten beurs in weekend van 13-14 oktober bruto omzet 1000 euro, organisatie aanstelling receptie nieuwe deken van Waregem, organisatie voedsel pakketten deze actie loop in de 5 kerken van 24 november tot 18 december alle voeding die niet bederft, conserven, suiker- zout, koekjes- chocolade, rijst- pasta, olie, tandpasta, detergenten … gelieve geen alcoholische dranken te verzamelen. De pakketten zullen gemaakt worden op 18 december om 8.30 u. in het parochiehuis en om 8.30 u. in de Sint-Amandskerk. Vrijwillige handen kunnen zich steeds melden. En ten slotte zullen wij in het weekend van 8-9  december soep op de soep houden in de 5 kerken je kan er genieten van een kopje koffie of soep de opbrengst gaat integraal naar Welzijnszorg die campagne voert tegen kinderarmoede “1 op 5 kinderen leven in armoede” “1 kind op 5 loopt de buitenbaan”. Wij steunen massaal deze actie.

Tot slot:

De werkgroep diakonie bestaat uit 7 personen: Stijn Vandenheede (eind-verantwoordelijke), Geert Himpe (secretaris), leden: Rose Labis, Annie Vandevoorde, Annie Delaet, Christine Vanyzere, Jacqeline Dewulf (niet op de foto). Wij danken al de leden terug voor hun inzet in onze pastorale eenheid. In de nabije toekomst willen we sterker samenwerken met de pastorale ploegen ter plaatse. Met vragen kan je steeds terecht bij:  stijnvandenheede@skynet.be. Dank namens werkgroep diaconie. (Stijn V.)

F1213c48

Op 28 oktober vond de aanstelling plaats van onze nieuwe deken E.H. Henk Laridon in de decanale kerk van Waregem. Dit kon je al lezen in de vorige editie van Kerk & Leven. Deze aanstelling werd voorafgegaan door een prachtige viering en gevolgd door de receptie in het Hemelvaart instituut. De vraag werd gesteld aan onze pastorale eenheid of we de receptie wilden verzorgen, waar onmiddellijk een positief antwoord opkwam. Een 10 personen uit onze diaconie werkgroep en pastorale ploegen gingen die dag aan de slag. Het werd een verzorgd geheel met lekkere belegde broodjes die samen werden gesmeerd met de mensen uit de pastorale eenheid Sint-Paulus, en drankbediening verzorgd door de mensen uit onze pastorale eenheid. Het werd een Hart verwarmend gebaar, op die manier samenwerken doorheen de parochies heen. Dank je wel aan alle helpende handen, frisse ideeën… Dank je wel!!! Namens diaconie werkgroep.