Buren op bezoek

De buurtpastorale eenheid Sint-Anna, kwam op bezoek in onze pastorale eenheid meer bepaald naar onze Godly-Playruimte onder de Ginstekerk.

Ze wilden graag eens wat meer weten over de methode van Godly Play, hoe dat in zijn werk gaat. Inderdaad, het is reeds vele jaren dat we die methodiek gebruiken naar vele klassen toe en in verschillen scholen. Hiermee werd in onze pastorale eenheid begonnen in het jaar 2015 en op vandaag worden zo’n 40 verhalen verteld op verschillende plaatsen per jaar, ondanks Corona.  Het publiek is verschillend, van peuters tot volwassenen, en wie weet, zien onze buren het zitten om ermee te beginnen. We klinken alvast op nieuwe mogelijkheden en uitdagingen naar de toekomst toe. Misschien al meegeven voor de toekomst. Volgend jaar doen wij mee aan een pilootproject met Godly Play voor gezinnen in ons bisdom..

Het werd een boeiende Godly play over de bijbel voor de leerlingen van het zesde uit de Ginsteschool. Soms sta je versteld van de vele vragen die kinderen hebben. Best wel hoopvol !