De afgeronde verbouwing van het oude klooster

Vanaf 1 september zullen jullie juf Carmine, de directeur niet meer in haar oude, vertrouwde bureau vinden, maar in haar gloednieuwe en ruimere bureau in het kloostergebouw. Daardoor kan ook het secretariaat een ruimere plek krijgen in het vroegere bureau van  juf Carmine. Niet alleen juf Carmine krijgt een nieuwe stek.

Ook het slaapklasje voor de allerkleinsten, de zorgklas van meester Anthony,

het bureau van onze ict-leerkracht Kimberly, de lerarenkamer, een vergaderruimte en een extra leslokaal zijn daar gehuisvest. Zelfs het oudercomité heeft er een bergruimte gekregen. Het is een werk van lange adem geworden, maar finaal zijn wij als schoolbestuur heel fier op deze realisatie. Het begon in 2003 toen wij van de zusters van 7 Weeën van Ruiselede de kans kregen om het kloostergebouw te kopen. De oude zusters die er nog woonden zouden immers verhuizen.

Voor onze school was dat een welgekomen uitbreiding. De aankoop, plannen maken, subsidies aanvragen, architect aanstellen, aanbestedingen… een hele administratieve molen die maar heel langzaam draait. Met heel wat hindernissen, grote en kleine zijn we er toch geraakt. Een oud gebouw, daterend uit de 19e eeuw renoveren verloopt niet altijd even vlot! Maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn. Als schoolbestuur zijn wij samen met de directie en leerkrachten blij jullie vanaf 1 september welkom te mogen heten in het vernieuwde kloostergebouw.

Ann Teerlinck

Voorzitter schoolbestuur