Bedankings- en bezinningsmoment aan kapel van O.L.-Vrouw van Halle

 

Een bijzonder mooie dag die afgesloten werd met een duiding over het initiatief van de tocht en gebed tot Maria .

Op 21 juli vond een bedankings- en bezinningsmoment plaats aan de kapel O.L.-Vrouw van Halle. Dit naar aanleiding van de aankomst van enkele bedevaarders die de dag ervoor gestart waren aan de Sint-Martinusbasiliek in Halle, en daar uitgezwaaid werden door onze broederschap O.L.-Vrouw van Halle, om hier dan aan te komen.

Marijn en Frédéric stapten vele kilometers, om precies te zijn 83, gedreven door hun intenties. Het zijn  intenties eigen aan ons mensenleven en waarin menig onder ons zich herkent: het gemis van een geliefde, vreugde om de mooie herinneringen met mekaar, dankbaarheid omdat mensen zich inzetten en stappen zetten om deze samenleving wat dichter te brengen bij het “normale” van vroeger door georganiseerde vaccinatie. Met hun tocht wilden zij ook de getroffen mensen van de voorbij watersnood een hart onder de riem steken,  want die dag was ook ons land in nationale rouw voor de getroffenen…. en nog zoveel meer dat ons allen ter harte gaat.

De eindmeet werd bereikt, heel wat mensen waren afgekomen om hun sympatie te betuigen en hun meeleven. We hebben mekaar nodig in de moeilijke momenten en dat kwam tot uiting wanneer mensen met hen een stuk meewandelden.

Aan O.L.-Vrouw van Halle vroegen wij om alle aanwezigen te zegenen en nabij te zijn. Hulp van hierboven kunnen wij goed gebruiken. Frédéric en Marijn proficiat met jullie initiatief dat vele mensen mee in beweging zette.

De eindmeet werd bereikt, heel wat mensen waren afgekomen om hun sympathie te betuigen en hun meevoelen. We hebben mekaar nodig in de moeilijke momenten en dat kwam tot uiting wanneer mensen met hen een stuk meewandelden.