Startdag vormelingen Ooigem

Aanvraagdienst vormelingen 20 juni 2021

In mei kregen de vormelingen goed nieuws. Het werd opnieuw mogelijk om samen te komen met de ouders in de kerk. Maar voor de vormelingen begon die dag reeds om 8.30 op de speelplaats van de school, het begon met een eenvoudig ontbijt. Daarna begonnen ze aan thema dat in december moest aan bod komen: verbondenheid. Om 10 uur waren ze in de kerk, na een moeilijk coronajaar stonden ze klaar om ja te zeggen tegen het vormsel. Tijdens het vormsel zullen ze de 7 gaven van de Heilige Geest ontvangen. De vormelingen legden uit wat dat betekent voor hen: liefde, vrede, geduld, vriendelijkheid, trouw, goedheid en zelfbeheersing. We konden ook luisteren naar het gebed van de ouders, vormelingen en catechisten. De 29 jonge gasten ontvingen ook hun vormselkruisje dat ze zullen dragen op 18 september. Het tweede jaar op rij gaat het vormsel door september. De vormelingen vinden dit jammer, maar sommigen vinden het minder erg, want dan zien ze al hun vriendjes nog eens terug.