Instapviering 1ste communie Ooigem

Een instapviering voor de eerste communicanten in maart of april, al jaren een gewoonte. Maar dit jaar was het bijna grote vakantie. Het was duidelijk, de kinderen zijn reeds volop bezig met de voorbereiding voor hun eerste communie op 25 september. Ze kenden al die liedjes en werkten goed mee. Iedere eerste communicant kwam zijn naam zeggen, een naam die Jezus nu ook kent. Jezus roept die kinderen op om hem te volgen. Ze brachten ook verschillende soorten brood aan: brood voor een feest, brood om sterk te worden, brood om te groeien en gezond te worden. Maar er was ook een heel speciaal klein broodje: de hostie. Die hostie doet ons aan Jezus denken, Hij brak het brood samen met anderen. Het viel op dat die jonge kinderen echt toeleven naar hun eerste communie.