Eerste communicanten verkennen de kerk

Tijdens  de eerste week na het paasverlof kreeg de kerk tweemaal het bezoek van een klas van het eerste  leerjaar. Pas in september kunnen die kinderen hun eerste communie doen, maar ze kwamen nu al eens op verkenning.

Op de foto zie je een klas stilstaan bij een biechtstoel. Een plaats om te bidden, dachten sommigen. De juf vertelde er meer over. Als je iets fout hebt gedaan kan je dat daar aan de priester vertellen. Als je die fout weer goed maakt, word je weer vriend van Jezus. Daarna keken ze verder naar de kruisweg. Door de coronamaatregelen konden ze de kruisweg niet bezoeken tijdens de goede week. Ze bleven ook eens stilstaan bij de doopvont, het wierookvat, het altaar …En waarvoor dient die trap? De priester beklom die trap om in de preekstoel te komen. Van daaruit werd tijdens de mis uitleg gegeven over het Woord van God.  De kinderen hadden inderdaad veel vragen.

Zo’n verkenning van het kerkgebouw is wel de moeite voor die kinderen. Hopelijk kunnen we dit schooljaar nog samen met de ouders en de eerste communicanten de instapviering houden.