Nieuws van de missiegroep

Rond Pasen krijgen we gewoonlijk nieuws van onze missionarissen. In Zuid-Afrika nam pater Gerard twee parochies over in de vastenperiode tot Pasen. Hun pastoor was overleden aan corona. Daar zijn 200 mensen in hun kerken toegelaten. Toch deelden ze daar 250 mondmaskers uit … Maskers en 1,5 m afstand zijn daar ook verplicht. Hij kijkt er naar uit om de volgende zomer nog eens naar België te komen. Of het lukt is nog niet zeker, de vaccinatie komt daar maar niet op gang. Officieel heeft pater Gerard daar geen parochie(s) meer. Hij is nog verantwoordelijk voor de opleiding van diakens en neemt nu en dan een parochie over. Hijzelf moest ook reeds tweemaal in quarantaine.

Ook in India weet pater Aurel wat corona is. Hij werd een tijdje opgenomen in het hospitaal, maar is hersteld. Hij is nu dubbel voorzichtig. De vaccinatie is daar eveneens een probleem. Het vaccin, in India zelf geproduceerd, werd onvoldoende getest. De rijke industriëlen kregen het er toch door. Voor de arme bevolking is het daar nu dubbel moeilijk. Aurel zit daar zeker niet stil. Hij is nog altijd aan het werk voor het Leken Leiderschap en zijn India Desk (het contact met Europa) vraagt ook veel tijd.

Beiden zijn nog steeds geïnteresseerd in hun thuisparochie. Onze missiegroep kon omwille van corona geen acties organiseren om hun werk te steunen. Hopelijk kunnen we in oktober, de missiemaand, opnieuw een spaghettifestijn organiseren.