Aswoensdag

 

Aswoensdag in Sint-Jozef en Sint-Bavo

Sint-Bavo

Ook bij de toekomstige vormelingen ging Aswoensdag niet ongemerkt voorbij.

Degene die erbij waren beaamden dat ze eigenlijk wel blij waren om op deze viering, zo rijk aan symboliek aanwezig te zijn. En nu op naar de instapviering op zondag 14 maart. Deze instapviering is enkel voor de vormelingen. De ouders kunnen van thuis uit via livestream meevolgen.

Sint-Jozef

Door corona was het dit jaar geen traditionele Aswoensdag. Toch kregen de gelovigen van onze pastorale eenheid mits hen vooraf te laten registreren de gelegenheid om deel te nemen aan een eucharistieviering of een gebedsdienst. In de 5 kerken van onze pastorale eenheid werd er zowel een eucharistieviering als een gebedsdienst georganiseerd waar telkens 15 gelovigen konden aanwezig zijn. Een 90-tal mensen gingen dan ook in op deze uitnodiging. Omdat fysiek contact verboden is en daardoor de priester of diaken geen Askruisje op het voorhoofd mocht geven, werd voor een creatieve oplossing gezorgd door een beetje as van de palmtakjes over het hoofd van de kerkgangers strooien in de vorm van een kruis. Zo kon de veertigdagentijd alsnog op een mooie manier van start gaan.

GREET