Werken aan de kerk in Ooigem

Je hebt het waarschijnlijk reeds gemerkt, onze kerk heeft eindelijk dakgoten. Een paar jaar geleden werden de goten tussen de drie beuken hersteld. Nu hangen er dakgoten rondom de kerk, zodat er minder  hemelwater op de muren terecht komt. Voor kerstmis kregen we binnen een nieuwe ledverlichting. (Er moet nog een kleine aanpassing gebeuren in het hoogkoor.) Dank aan het gemeentebestuur voor deze werken. Di jaar wordt d westgevel en het glasraam boven de inkomdeur nog hersteld. Binnenkort staat dus een ander deel van de kerk in de steigers. Het kerkbestuur en het gemeentebestuur wil onze mooie geklasseerde kerk goed onderhouden, al laten de werken langer op zich wachten dan we wensen.

De goten hingen er en de aannemer van die werken vond het nodig dat de toren hersteld werd. Gebroken leien en loshangende leien moesten vervangen worden. Die werken konden dan ook meteen uitgevoerd worden. We zijn uiteraard blij dat de toren nu hersteld is.