Ontmoeten

Ontoeten

Ontmoeten

Het is een wonder gebeuren wanneer mensen elkander ontmoeten. Ze gaan bij elkaar binnen en voelen zich als bij zichzelve thuis. Ze onthalen elkaar als vrienden en dat is heel wat !

Kijk, denken ze, ik werd verwacht… dat kun je aan duizend dingen voelen en zien.

Het is er glashelder eerlijk en zonovergoten goed. Hartelijkheid bloeit in elk gebaar. Men is gewoon echt gelukkig bij elkaar. Wanneer ze afscheid nemen verlaten ze wel elkaar, maar laten elkander niet alleen. Het is een wonder gebeuren als mensen elkaar écht ontmoeten. (W.B.)

Tekenen van Hoop

Vandaag hebben mensen en groepen vooral nood aan hoop, aan geloof in de toekomst, aan perspectief.
Er is vaak te veel doemdenken. We mogen niet verzanden in gesakker om wat niet meer is, om wat niet meer kan. We zoeken naar creativiteit om te vernieuwen; naar hoopvolle tekenen van mensen die elkaar graag zien en daarvoor veel over hebben. We willen de nodige moed om te zoeken naar nieuwe vormen van samenwerking, waarbij we onze eigenheid niet moeten verliezen. We streven naar openheid, zodat we geen nutteloze drempels opbouwen, maar werken aan een gemeenschap waar ieder zich welkom weet. Bij dat alles de nodige bescheidenheid om te doen wat kan, en tegelijk te beseffen dat we anderen nodig hebben. Voor dat alles hebben we één vraag : God, geef ons tekenen van hoop – meer nog – mààk ons tot teken van hoop !