Kerstwens

Kerstmis: verhaal van geboorte en nieuw leven. Dat gebeuren kan, waar iemand mens wordt, al ziet het leven er uit als een stal; al wordt de deur voor je dicht gegooid; al lijkt het dat de wereld geen boodschap aan je heeft. Je kan erin geloven wanneer een moeder-mens jou draagt, waar je zelf niet lopen kan. Wanneer een vader-mens tijdig maatregelen neemt tegen alles wat jou het leven niet gunt, en je vastberaden op eigen benen zet, gaandeweg. Wanneer een eenvoudig-mens herderlijk knielen kan bij het grote verlangen dat mensen eigen is. Wanneer een wijs-mens jouw ster ziet staan als kostbaarheid aan de hemel. Dan zou je er in gaan geloven dat daar nieuw leven geboren wordt. Moge het kerstgebeuren voor ieder van ons een aansporing zijn om hoopvol naar de toekomst te kijken. Moge het ook onze openen voor het ware Licht, geboren in Bethlehem.

Zalig Kerstfeest!