Kerststallen

Oostrozebeke
Ooigem

Op de Pauwhoek en op de Driehoek hebben buurtwerkers hun kerststal geplaatst. Het is een ceremonie die elk jaar opnieuw gebeurt, ook in dit Coronajaar. We zijn hen dankbaar voor de aandacht die zij daarvoor hebben en voor hun getuigenis dat Kerstmis een bijzonder feest is… een feest van licht, een feest van vrede, een feest van verbondenheid met elkaar. Moge Kerstmis voor ieder van ons dan ook een feest van waarachtig leven zijn, in verbondenheid met het Kerstekind.

Ooigem

Schoolkinderen bezoeken de Kerststal

De kleuterklassen bezochten de kerststal in onze kerk. De leerlingen van het derde kleuter zagen onmiddellijk de stal en de adventskrans. Er brandden toen drie kaarsen. Ze vertelden dat er vier kaarsen moesten branden en dat het dan vlug Kerstmis zou zijn. De beelden van de stal herkenden ze natuurlijk ook. De herders kwamen al kijken, maar de drie wijzen zagen ze nog niet. Die waren nog niet op weg. Toen maakten ze het echt stil en luisterden ze naar mooie kerstliederen. Een klas van het derde leerjaar zag op de site van de parochie dat droge voeding werd ingezameld. Dit zou dienen om kerstpakketten te maken voor kansarmen op onze gemeente. Ze namen zelf het initiatief, los van de actie ‘Welzijnszorg’ van school, om zelf voedsel te verzamelen. Ze brachten de voeding naar de kerststal.(zie foto)
Even bezinnen rond de kerststal in de kerk, met de eigen klas voedsel inzamelen voor Welzijnszorg … mooie initiatieven. Vrolijk Kerstfeest, gelukkig Nieuwjaar.

——————————-