Volwassendoopsel en vormsel

Het gebeurt wel eens dat een volwassene aan onze kerkdeuren klopt met de vraag om gedoopt te worden. De motieven hiervoor zijn heel divers. Sommigen leerden het christelijk geloof kennen via vrienden en stellen vanuit deze sterke ervaring de vraag naar het doopsel. Anderen willen in orde zijn om kerkelijk te trouwen of met hun werkomgeving. Deze vraag bied heel wat kansen ook voor de plaatselijke geloofsgemeenschap. Samen op weg gaan, de verschillende facetten van het christelijke geloof herontdekken, elkaar beter leren kennen…stuk voor stuk unieke elementen van het contact met een volwassen doopleerling, die ook wel catechumeen genoemd wordt. Voor de 22 jarige Rajmonda Osmanaj uit Wielsbeke begon de weg naar doopsel en vormsel verleden jaar, concreet de eerste week van de Advent. In het vooruitzicht om met Pasen 2020 gedoopt en gevormd te worden in de paaswake. Door de bekende reden “Corona”, kon deze paaswake niet doorgaan en bleef het uitkijken naar betere tijden. Op zaterdag 3 oktober was het dan eindelijk zover, en kon Rajmonda de initiatiesacramenten ontvangen. Na eerst gedoopt te worden, werd haar de witte sjaal opgelegd, deze verwijst naar de “nieuwe mens” die je dan bent wanneer je gedoopt zijt. Onmiddellijk erna volgde het H. Vormsel en voor de eerste maal het ontvangen van de Heilige Communie. Het werd een mooie en betekenisvolle eucharistieviering! Proficiat aan allemaal die hiervoor zorgden! Vanuit onze pastorale eenheid wensen wij haar een welverdiende en hartelijke proficiat toe met een bloemetje.