Eerste Communies

Sint-Bavo

De eersten in de rij om in de septembermaand hun eerste communie te doen.

Een grote groep, 27 kinderen, waardoor de noodzaak uit te wijken naar de Ginstekerk. We konden rekenen op vele helpend handen. Waarvoor van harte dank. En dat was wel nodig om dit mooie moment voor de kinderen tot een geslaagd einde te brengen. Voor deze gelegenheid werd er ook gebruik gemaakt van een streaminstallatie zo kon je ook thuis deze hartverwarmende viering volgen

Dikke proficiat aan de leerkrachten en de kinderen!

Sint-Brixius

De eerste communie voor de jongens en de meisjes van het eerste leerjaar werd uitgesteld van 2 mei tot 3 oktober, 4 lange maanden later. De communicanten en de leerkrachten van het eerste hebben er toch iets moois van gemaakt, het werd een dag om nooit te vergeten. Beginnen met het liedje ‘Het is mijn mooiste dag’ was echt gemeend. In coronatijden werd het toch een andere viering. Waar de kinderen vroeger werk maakten om de tafel van de Heer klaar te maken, stond nu alles reeds op de altaartafel. Er was wel een dialoog tussen de priester en de kinderen over die feesttafel. Waarom kaarsen, bloemen, brood en een beker met wijn? Het moment van de eerste communie naderde, de ontmoeting met Jezus, het besef dat jezus een keitoffe vriend is. Proficiat aan deze jonge kinderen. Dank aan allen die deze viering mogelijk maakten.

Sint-Amand

De Eerste Communie vond plaats in twee vieringen waarbij alleen het gezin van de communiekant aanwezig was. Het werden stemmige vieringen. De rode hartjes die uit de lucht dwarrelden maakten duidelijk hoezeer de communiekanten hielden van hun ouders en van Jezus. Omwille van Corona was het dit jaar een hele tijd wachten op dat plechtig moment.

Sint-Jozef

Beste ouders, beste familie: dank u om jullie prachtige kinderen te ondersteunen bij elke stap van hun leven!
Lieve kinderen, ga naar huis, vier feest en wees gelukkig met elkaar. Wees een zon voor elkaar, een bron van vreugde. Probeer elke dag het geluk dat je gezichtje nu uitstraalt, door te geven aan anderen. Want vergeet niet, na zo’n speciale dag als vandaag, zijn wij echte geluksvogeltjes.

Sint-Laurentius

Op 27 september was het eindelijk zover voor de 25 leerlingen van Springeling!!

Na lang wachten konden ze hun Eerste Communie doen …. in het tweede leerjaar. Een unicum!
De mooie viering ‘Vlieg met ons mee’ ging door in de St.-Laurentiuskerk te Wielsbeke en werd voorgegaan door E.H. Marnix Vandenbulcke. De 25 kapoentjes deden het heel flink… ze zongen, acteerden, lazen en brachten bloemen en kaarsen aan.

Spijtig genoeg kon elke communicant omwille van de coronamaatregelen maar één familiebubbel van 6 personen meebrengen naar de kerk. Dankzij Wim Vervaeck en meester Anthony Vanwolleghem konden alle andere familieleden en vrienden meevolgen via de livestream thuis. Het werd een enorm stemmige viering!

Een dikke proficiat aan alle communicantjes en hun familie!!