Woorden om te overwegen

Hallo, ik ben er even niet

Hallo ,ik ben er even niet

‘Hallo, ik ben er even niet. Spreek uw boodschap in na de bieb …’
Hoeveel keer per dag, per week horen we deze boodschap niet? Het zal je maar overkomen; juist nu je ‘echt’ iemand nodig hebt, kan je hem of haar niet bereiken, is hij of zij er niet.
Soms stemt het ons moedeloos. Toch zien we, horen we ook vaak het tegenovergestelde. Lange telefoongesprekken brengen soms raad, geven een gevoel van aanwezigheid, en de schwung om weer even verder te kunnen. Ik ben er voor jou. Ik maak tijd voor jou. Ik sta bij je. Ik sta je bij.

Doe er iets mee…. 

Een man had een droom, al heel lang. Steeds opnieuw dacht hij er weemoedig aan terug. De droom was uiteraard heel blij dat de man zo vaak aan hem dacht. En hij keek gespannen uit naar het moment waarop hij werkelijkheid zou worden. Snel zag hij evenwel in dat de man er weinig voor deed om de droom te realiseren. Dat maakte hem intriest. Hij wou zo graag ingelost worden. Hij liet prachtige beelden van zijn vervulling in de man opkomen. Hij spande samen met de ideeën om steeds nieuwe voorstellen te bedenken; pogingen om de man zo goed mogelijk te helpen. Maar er gebeurde niets. Op een dag was de droom het beu, en hij ging op zoek naar iemand anders.

 

Gebed van een jongere

O Heer, ‘k leg heel mijn leven voor je neer.
Wijs mij de Weg, wanneer ik wandel op het meer.
Ik steek mijn hand uit.
Op eigen kracht wankel ik weer.
Toon mij de Waarheid.
Omhels mijn zorgen. Transformeer mij.
Stil het woeste water in mijn geest.
Breng Jouw Vrede en Licht in mijn ziel. (M.R.)