3 september 1984

 

Op de foto herken je directeur Gaby Duyvejonck, minister Coens en pastoor Danneels.

 

Een maandagvoormiddag, de eerste dag van een nieuw schooljaar, toenmalig directeur Gaby Duyvejonck had groot nieuws. De minister van onderwijs Daniël Coens kwam op bezoek. We nemen even de woorden over van ‘De Weekbode’ van 4 september. “De vrije gemengde basisschool van Ooigem staat bijzonder goed aangeschreven. Dat weet men al in diverse Vlaamse normaalscholen en dat was ook doorgedrongen tot op het departement van onderwijs te Brussel. Onder meer is men reeds jaren drager van de titel  ‘sportieve school’, terwijl in het lesgebeuren toch nog plaats gemaakt wordt voor het creatieve. Ook zijn er tal van naschoolse activiteiten…” Na de toespraak van de minister overhandigde een kleuter een bloementuil aan de minister en de directeur gaf hem een schooltruitje. Dan las een van de leerlingen een gedicht voor.
Op de foto herken je directeur Gaby Duyvejonck, minister Coens en pastoor Danneels.
Hoe de school dit jaar zal starten op 1 september in deze coronatijden is nog een vraagteken, wellicht zonder bezoek van een minister.

Op de foto herken je directeur Gaby Duyvejonck, minister Coens en pastoor Danneels