Nieuwe bezoekers op de zolder van de St.-Bavokerk

 

Het is geleden van 2018 dat er kerkuil-kuikentjes gevonden werden in de nestkast, die uitziet op de Vlasstraat.

Toen de mensen van de Kerkuilwerkgroep Vlaanderen de nestkast inspecteerden, dat was verleden week, konden zij de nu nog wat kleine uilkuikentjes met volledige witte borst bewonderen. Ze werden gemeten en geringd. Verheugend nieuws na 2015, dan 2018 en nu dit jaar 2020. De kerkuil is een elegante uil, typisch voor het kleinschalige boerenlandschap, rijk aan kruidenbermen, hagen, houtkanten, ruige grasvelden en akkerranden. Hij jaagt op kleine knaagdieren zoals muizen. Door zijn witte verschijning ’s nachts op kerkhoven werd hij vroeger vaak ook geassocieerd met geesten en mythes. De kerkuilen jagen laag boven de grond en zijn op die manier gemakkelijk slachtoffer van het wegverkeer.

Het is geleden van 2018 dat er kerkuil-kuikentjes gevonden werden in de nestkast, die uitziet op de Vlasstraat, het zijn er nu vier geworden. Ook deze foto wilden wij jullie niet ontzeggen. Beide foto’s werden genomen en ons ter beschikking gesteld door Eddy Claerhout, waarvoor onze hartelijke dank.