Heropstart vieringen

Eindelijk, het eerstvolgende weekend is het zover. Liturgische vieringen mogen terug doorgaan. Aangezien de omstandigheden voortdurend evolueren, zullen wij jullie ook verder op de hoogte houden. Zoveel is zeker: bij alles wat we doen dient de veiligheid voorop te staan. Daarom deze niet te vergeten puntjes.
– In onze Pastorale Eenheid kan je vanaf 13-14 juni in alle vijf de kerken opnieuw de weekendvieringen bijwonen.
– Tijdens de weekdagen gaat opnieuw de dagelijkse eucharistie door om 08.30 u. wel in de St.-Laurentius kerk zelf, niet in de weekkapel.

Veiligheid

– Bij het bijwonen van een eucharistie wordt van iedere aanwezige het dragen van een mondmasker verwacht. Dit is niet vrijblijvend. Héél belangrijk: breng steeds je mondmasker mee en draag het tijdens de eucharistie. Dit geldt voor alle vijf de kerken van onze Pastorale Eenheid.
– Bij het binnenkomen kan je eerst het stoelgeld deponeren, en pas daarna niet te vergeten met de daartoe voorziene handgel je handen ontsmetten.
– Zowel bij het binnengaan of buitengaan respecteert men steeds de afstandsregels.
– Voel je zich ziek, dan mag je de eucharistie niet bijwonen..

Viering

 

– Per kerkingang zal een “steward” (aangestelde persoon) ter beschikking zijn om indien nodig je eventjes wegwijs te maken.
Op de stoelen die NIET gemarkeerd zijn met een “geel kruis”, mag je plaats nemen. Op de stoelen gemarkeerd met een geel kruis, mag je GEEN plaats nemen. De afstand van 1,5 m moet bewaard blijven. Het is niet toegelaten de stoelen te verplaatsen.
– De teksten worden geprojecteerd zoals gewoonlijk, maar….helaas mag er nog niet meegezongen worden.
– Bij het ter communie gaan, is er op de grond voor de priester een markeerpunt aanwezig. Eveneens is een markeerpunt op 1,5 meter afstand aanwezig voor de gelovige die ter communie komt.
– Er is geen omhaling met de schaal en daarom is er bij het naar buiten gaan een offerblok of mandje waarin je iets kan deponeren.

Beperkt aantal

– Elke kerk kan zijn gelovigen ontvangen naargelang de oppervlakte van de betreffende kerk. De gehanteerde norm is 10 m2 per persoon.
Goede vrienden, het is een opnieuw beginnen met een aantal uitdagingen, maar de moeite waard om het te proberen.

Blij dat jij er opnieuw bij bent !
Het team van de pastorale eenheid.