Veertigdagentijd in onze scholen

Sint- Jozef

Vastentijd. Een tijd van anders en beter leven. Vasten is anderen laten delen in onze overvloed. Vasten, een tijd om stil te staan bij wat belangrijk is. Vasten is stilletjes bidden en spreken met God. De vastentijd is een ideaal moment om in onszelf te kijken. Directeur Lieve bracht ons op de hoogte van de mooie initiatieven waarbij de kinderen op school zich zullen inzetten. Samen gaan we ervoor, met als eerste initiatief het ontbijt.

Sint-Laurentius

Wij delen op een moment waarop delen zowaar hip is. Delen is een stukje van ons leven geworden. We delen sms’jes, fietsen, speelstraten, de kerk. We delen de school. We delen dromen, een glimlach, lief en leed, we delen de toekomst
Het besef groeit dat “elk voor zich” niet meer werkt. We hebben elkaar meer dan nodig. Maar we delen niet alleen wat leuk en tof is. We delen ook de gevolgen van het niet goed omgaan met de natuur. Klimaatveranderingen en milieuvervuiling zijn levensbedreigend voor alle mensen. Vandaar is vasten ook 40 dagen om vrienden te maken. Vrienden rondom ons. Maar ook vrienden over de grenzen en oceanen heen.
Hun wereld wordt dan ook de onze!

Sint-Bavo

Delen met mekaar dat doen we meer dan wij denken. In de Veertigdagentijd worden wij opgeroepen om te delen met vriendjes en hun families uit het Zuiden. Hen willen wij van harte steunen, ieder heeft recht op gelijke kansen. Maar ook vreugde delen, en verdriet, dat hoort bij “mens zijn”. In deze schoolviering denken wij aan en bidden wij héél bijzonder voor allen onder ons die ziek zijn. Ook de zieke leerkrachten delen een plaatsje in ons hart en aan de Goede God vragen wij hen vlug beter te maken!

Sint-Amand

De kinderen van de vrije basisschool ‘Mandelbloesem’ werden op vrijdag 6 maart warm gemaakt om zich gedurende de veertigdagentijd in te zetten voor BROEDERLIJK DELEN.
Op een kindvriendelijke manier konden de kinderen kennismaken met de levensstijl van de mensen in het zuiden. Dit konden ze vergelijken met hun eigen leefwereld. Er werd ook veel aandacht gegeven aan de zorg voor de natuur. We stimuleren de landen in het zuiden om op een ecologische manier om te springen met het milieu.
Via de spaarpotjes, het hongermaal, de sponsortochten en de koffiestop hopen we een mooi bedrag in te zamelen. Dit jaar doen we ons best om te delen met de mensen in CONGO en SENEGAL.
Delen doet goed, het geeft een fijn gevoel. Het kan simpel en eenvoudig. Ons doel!
We werken samen aan een duurzame en rechtvaardige wereld.
Jij ook? Annelies De Ruyck, Leerkracht 2e leerjaar