Bedevaart Onckerzele.

 

Te Onckerzele bezochten wij het graf van Leonie van den Dijck; we hadden een bloemetje mee. Leonie beter gekend als “Nieke”, werd geboren te Idegem op 18 oktober 1875 en is overleden te Onckerzele op 23 juni 1949 op de vooravond van het feest ven het H. hart. Het laatste visioen was op het feest van het H. Hart 19 oktober 1933. Leonie trouwde zeer jong en kwam in Onckerzele wonen waar ze 13 kinderen ter wereld bracht, waarvan er vier vroeg zijn gestorven. Nieke werd verlaten door haar man en maakte cigarillos om in het onderhoud van haar gezin te voorzien. O.L.-Vrouw is verschillende malen verschenen aan Nieke en ze heeft veel voorspellingen gedaan, ook over de dood van koning Albert. Er is een mooie kapel gebouwd op de plaats van de verschijningen en veel jaren kwamen honderden bedevaarders naar ginder. De plaatjes op haar graf getuigen van genezingen. Ook ikzelf ben al veel verhoord in mijn gebeden! De Heer schenkt genade en kracht meestal aan kleine arme zielen die voor de wereld niet betekenen, daarvan is ons Nieke een voorbeeld. Monique M.